Potpisani ugovori za projekt Zaželi, 30 žena kreće s radom i edukacijama

Trideset žena s područja općine Đurđenovac potpisalo je ugovore o radu u sklopu projekta Zaželi bolji život u općini Đurđenovac. Počevši od prvog ponedjeljka u prosincu, pa sve do studenoga 2020. godine, zaposlene žene pružat će potrebnu skrb i njegu za 150 starijih i nemoćnih osoba u njihovim kućanstvima. Svojim korisnicima pomagat će pri kuhanju, čišćenju, nabavi namirnica i lijekova, plaćanju računa i sličnim aktivnostima, a ništa manje nije važno ni redovito druženje s njima uz razgovor ili društvene igre.
– Iznimno smo sretni zbog toga što nam sredstva iz Europskih fondova pomažu pri provedbi projekta Zaželi i u našoj općini. Već niz godina Općina Đurđenovac, samostalno ili u suradnji s drugim institucijama, provodi projekte koji su usko vezani uz brigu za stare i nemoćne, ali i zapošljava dugotrajno nezaposlene žene kroz javne radove. Ovakav projekt je nastavak dosadašnjih napora da angažiramo i educiramo žene s područja općine, a interes koji je pokazan kad su otvorene prijave jasno ukazuje na postojanost potrebe za provedbom sličnih projekata – izjavio je Hrvoje Topalović, načelnik Općine Đurđenovac.
Osim zapošljavanja, 30 žena steći će i obrazovanje potrebno za kvalitetnu brigu o starima i nemoćnima, i to kroz edukacije u trajanju od četiri mjeseca (teorijski i praktični dio nastave). Javna isprava o stečenom obrazovanju dugoročno će im pomoći pri zapošljavanju. Mobilnost žena olakšat će bicikli koji će im biti dodijeljeni prvog radnog dana, a za uspješno obavljanje dijela radnih zadataka na raspolaganju će im biti trimeri i kosilice. Sto pedeset korisnika ostvarit će pravo na 200 kuna mjesečno za kupovinu potrepština tijekom 23 mjeseca.
– Silno sam zahvalna Općini Đurđenovac na prilici da sudjelujem u ovom projektu, jer mi, osim novih znanja, donosi i samopouzdanje. Uvijek sam imala puno poštovanja prema starijima i voljela s njima provoditi vrijeme, drago mi je da im imam priliku pomoći – izjavila je Vidica Stipančević, jedna od zaposlenica u projektu.
Projekt Zaželi bolji život u općini Đurđenovac provodi se u okviru programa Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 4.793.437,01 kuna, a traje 30 mjeseci (od svibnja 2018. do studenoga 2020. godine). Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Našice.

 

ESF-Zazeli-lenta

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Đurđenovac.