Portreti zaposlenica: Đina Abičić, Slavica Šepčić i Štefica Čelig

Iza projekta „Zaželi bolji život u općini Đurđenovac“ kriju se brojne dirljive, ali i inspirativne životne priče koje redovito prenosimo na našim internetskim stranicama i društvenim mrežama. Sada pokrećemo i serijal portreta trideset zaposlenica – u svakom ćemo ih članku predstaviti po tri. Krećemo sa sljedećima:

Djina Abicic ĐINA ABIČIĆ (57) // Projekt Zaželi omogućio mi je dugoočekivano zaposlenje i edukaciju u poslu koji s ljubavlju radim. Strpljiva sam s korisnicima i pokušavam im pozitivnim stavom uljepšati život. Pružam im pomoć u ostvarivanju raznih prava, potičem ih da se uključe u društvo kroz Udrugu umirovljenika ili odlaske na kavu s prijateljicama. Primjećujem da moj posao ima smisao kad uđem u stan korisnika i ugledam sretno lice!

Slavica SepcicSLAVICA ŠEPČIĆ (53) // Radila sam 10 godina u „Ireni“ u Đurđenovcu i tri godine kao skladištar u „Vijku“ u Budimcima. Nakon toga su došla djeca i završila sam na HZZ-u. U programu Zaželi pružila mi se prilika za stjecanjem zvanja njegovateljice. Osjećam se izvrsno jer imam osjećaj kako sam ponovno korisna društvu, a i korisnicima program puno znači. Osim što im je neophodna pomoć u kućanskim poslovima i svakodnevnom životu, dobro im dođe prilika za druženje. Jako sam zadovoljna i sretna što im mogu pomoći!

Stefica CeligŠTEFICA ČELIG (57) // Moja odluka da se prijavim na ovaj projekt bila je vrlo brza i laka. Žene poput mene starije dobi gotovo su nepoželjne kod raznih poslodavaca. Na ovom poslu osjećam se sposobnom jer pružam nešto korisno starim, nemoćnim i zaboravljenim osobama. Korisnici koje obilazim zadovoljni su mnome, jer kad me nema tijekom vikenda u ponedjeljak govore kako sam im nedostajala. Iznimno sam sretna što je ovaj projekt zaživio i u našoj općini!