Portreti zaposlenica: Ankica Barut, Karin Bulka, Mirela Pavličić

Prije tri mjeseca započeli smo seriju portreta u kojoj ćemo predstaviti svih 30 zaposlenica projekta “Zaželi bolji život u općini Đurđenovac”. U svakom članku upoznat ćemo javnost s tri žene – prošli put bile su to Đina Abičić, Slavica Šepčić i Štefica Čelig, a ovoga puta predstavljamo Ankicu Barut, Karin Bulku i Mirelu Pavličić.

AnkicaANKICA BARUT (61) // Rođena sam u Breziku Našičkom, u braku sam 30 godina i majka sam troje odrasle djece. Posljednjih deset godina bila sam udomiteljica starih i nemoćnih osoba, stoga već imam relevantnog iskustva za projekt Zaželi kroz koji radim kao njegovateljica. Jako sam komunikativna, ugodna i pozitivna osoba, a osobito sam sretna zbog toga što u ovim godinama imam priliku dobiti siguran posao na dvije godine.

 

 

KarinKARIN BULKA (37) // “Budi razlog nečijeg osmijeha danas” izreka je koja po meni odražava smisao projekta Zaželi. Po struci sam prodavač, a većinu svog ‘radnog staža’ provela sam u ulozi domaćice i majke. Potpuno sam se posvetila odgoju djece i tako propustila prilike za posao. Ovaj je projekt meni, kao i mnogim ženama, druga prilika. Biti nekome prijatelj, pomoćnik, psiholog – saslušati, pomoći, razumjeti, nasmijati… to je posao za koji smo mi visokokvalificirane! Da mi je netko prije 10 godina rekao da će mi posao biti peći palačinke i nasmijavati ljude, mislila bih da se šali. Ali eto, između ostalog, radim upravo to i sretna sam kad imam priliku nekom uljepšati dan.

MirelaMIRELA PAVLIČIĆ (54) // Nakon završene srednje škole radila sam kao sezonac na moru, u školi, te kao čistačica zdravstvenih ustanova. Nažalost, radni odnosi bili su kratkotrajni. Teško je naći sigurniji posao u mojim godinama, a sada mi se pružila prilika u projektu Zaželi. Obilazeći svoje korisnike uvidjela sam koliko starih i nemoćnih ljudi ima na području naše općine. Ima tu i žena koje su odavna ostale same pa im je važnije naše društvo negoli pomoć oko kućanskih poslova. One su mi dale volje za rad, a na dobitku su obje strane: nama posao i sigurnost, a njima društvo, razgovor i pomoć.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Općine Đurđenovac.