Edukacijom do novih znanja, vještina i poslova

Djelatnice projekta Zaželi bolji život u općini Đurđenovac 2 pohađaju edukacije za poslove koji su iznimno traženi na tržištu rada i koji im otvaraju vrata za nove prilike. 

Tako dio zaposlenih žena ide na edukaciju za uzgajivačice povrća, na kojoj uče osnove poljoprivrede, a nakon čega imaju priliku otvoriti vlastiti posao ili OPG za uzgoj povrća, dok potom proizvode mogu prodavati na lokalnoj tržnici. S druge strane, ostale djelatnice se osposobljavaju za poslove pomoćnog kuhara, što je jedan od najtraženijih poslova na tržištu rada, a čime si naposljetku otvaraju mogućnosti za zaposlenje i po završetku projekta Zaželi.

Posao pomoćnog kuhara se, između ostalog, odnosi na obradu i pripremu raznih vrsta voća i povrća, a uz pripremu priloga i hladnih plata, vrlo je bitno i atraktivno vizualno uređenje hrane. 

Upravo u tome su se specijalizirale žene zaposlene kroz projekt Zaželi bolji život u općini Đurđenovac 2, koje su novim vještinama impresionirale voditelje edukacije, ali i cijeli projektni tim.

Nakon jedne od radionica u okviru osposobljavanja za poslove pomoćnog kuhara, naše djelatnice su se uistinu iskazale sa pripremom hladnih plata i ukrasa od voća i povrća, stoga su plodove svoga rada naposljetku i objedovale. Poslije degustacije, mnoge djelatnice su pripremljenu hranu ponijele potrebitim korisnicima, kako bi im pokazale što su naučile, ali i kako bi im uljepšale dan.