U posjetu kod korisnice: Janja Mičić uživa štrikati u svom toplom domu

Vatra koja tiho tinja u peći i dom čini toplim prvo je što smo zamijetili kad smo stigli u posjet korisnici projekta Janji Mičić u Šaptinovce. Dan je bio iznimno tmuran, kišan i hladan, ne baš uobičajen za kraj travnja. Na ulazu nas je dočekala jedna prekrasna maca – kasnije smo saznali da vlasnica ima još jednu koja se ‘muva’ uokolo – a odmah iza krznene ljubimice zaposlenica u projektu Nataša Grahovac, koja radi kao gerontodomaćica i brine o Janji i još četiri krajnja korisnika.

Janju smo zatekli kako štrika papuče na svom udobnom kauču, a kad je shvatila da smo stigli, ponudila nas je raznim napicima i slatkišima. Uslijedio je polusatni razgovor o životu i svakodnevici, tijekom kojeg smo čuli brojne zanimljive priče, pa i onu kako se baka Janja svojedobno borila s lisicama koje iz obližnje šume elegantno ušetaju u njezino dvorište i napadaju kokoši.

Za to vrijeme Nataša je paralelno razgovarala s nama i pedantno slagala namirnice koje je bila kupila u dućanu, a zatim je ribala kupaonicu, pa kuhala ručak i dakako stajala na raspolaganju svojoj korisnici za sve što joj može pomoći. „Ponekad je mojim korisnicima uistinu potreban samo dugi razgovor uz kavu i kolače, ali meni nije teško ništa učiniti za njih jer na kraju dana znam da sam im uljepšala dan“, rekla nam je Nataša.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Općine Đurđenovac.