Projekt Zaželi bolji život u općini Đurđenovac 2 u Glasu Slavonije

Sve o nastavku važnog projekta Općine Đurđenovac možete pročitati u današnjem (18.08.) broju najčitanijih novina Slavonije i Baranje – Glasu Slavonije.

Edukacija za uzgajivačice povrća i osposobljavanje za poslove pomoćne kuharice – u ova dva segmenta se očituje najveća vrijednost nastavka projekta Zaželi bolji život u općini Đurđenovac za sve zaposlene žene. Također, u odnosu na prethodni projekt iz programa Zaželi, ovoga puta je na području općine Đurđenovac zaposleno još više žena, dok je i značajan broj potrebitih korisnika dobio odgovarajuću skrb i njegu. Naime, u drugoj fazi ovog projekta je zaposleno ukupno 40 žena, čak 10 više nego u prethodnom projektu koji je trajao dvije godine, a u svemu tome je u program ušlo i novih 90 korisnika, pa ih je sada 240.

“Kad smo shvatili da možemo prijaviti novu fazu projekta Zaželi, nismo duljili nego smo se odmah bacili na posao, jer nam je to bio plan i od početka – uz pomoć sredstava Europske unije i Europskog socijalnog fonda stvoriti sustav koji nezaposlenim ženama pruža podršku kroz pronalazak privremenog zaposlenja, dok korisnicima omogućava potporu u svakodnevici i zdravstvenu pomoć uz kvalificirane njegovateljice, budući da mnogi od njih još žive u teškim uvjetima i s izrazito malim mirovinama” istaknuo je načelnik Općine Đurđenovac, Hrvoje Topalović, zaključujući da ovaj projekt doista donosi bolji život za brojne stanovnike, jer mobilizira zajednicu i dokazuje da je ovakva vrsta organizirane inicijative itekako potrebna.

Projekt “Zaželi bolji život u općini Đurđenovac 2” u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 3.628.700,00 kuna, a trajanje 15 mjeseci (od 23. veljače 2021. do 23. svibnja 2022. godine). Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Našice.