Portreti zaposlenica: Sanja Dubovečak, Gordana Martinović, Marija Lijić

Sanja_DubovecakSANJA DUBOVEČAK (44) // Program Zaželi je za mene jedna sjajna akcija: stari i nemoćni dobivaju pomoć i društvo u vlastitom domu, a mi zaposlenice posao i sigurnost te radni staž. Radila sam i prije slične poslove, kao njegovateljica, čistačica, sobarica. Ovo je mnogo više od toga, jer korisnicima je potrebno da netko što više vremena provodi s njima. Pomažemo im u svakom pogledu i velika smo im podrška.
Gordana_MartinovicGORDANA MARTINOVIĆ (60) // Po zanimanju sam ekonomski tehničar i duže vrijeme bila sam nezaposlena. Projekt Zaželi omogućio mi je da poboljšam kvalitetu svog života, kao i života naših štićenika. Većinom su to osobe starije životne dobi, nemoćni, bolesni i žive sami. Pomažemo im u određenim poslovima, razgovaramo s njima i družimo se, a što je najvažnije, oni znaju da nisu zaboravljeni. U siječnju je moja korisnica slavila 92. rođendan i priredila sam joj iznenađenje: pozvala sam njezinu obitelj na tortu i kavu. Bila je ugodno iznenađena, a njezin osmijeh i zahvala meni je poticaj za nastavak rada.
Marija_LijicMARIJA LIJIĆ (39) // Budući da nam je svima sudbina zapisana, tako sam i ja igrom sudbine otišla raditi u Austriju kao njegovateljica, položila tečaj i stekla iskustva. Želja da se vratim u Hrvatsku prevladala je i zapošljavam se u projektu Zaželi. Iznimno sam zadovoljna i sretna poslom kojeg obavljam. Već sam se susretala sa starijima, nemoćnima, bolesnima i usamljenima te je lijepo znati da nekomu pomažeš i pružaš potporu.