Zaposlenice i krajnji korisnici postali su nerazdvojni

Prilikom nedavnog terenskog posjeta dijelu zaposlenica i njihovih korisnika tijekom radnoga dana, nije nam bilo teško zaključiti kako su postali nerazdvojni. Usput smo poslušali i neke njihove životne priče.
Anto_Slavullj_i_Mirjana_JugAnto Slavulj (79), udovac i umirovljenik iz Sušina, ima 41 godinu radnog staža u poznatoj industriji nafte. Prepun je priča iz logora za vrijeme Domovinskog rata. Ljubitelj je pite krumpiruše, uzgaja piliće i radije se posveti njima i svom vrtu nego da provodi vrijeme u društvu umirovljenika u udruzi. Gospođa Mirjana brine o njemu od samog početka projekta, sjajno su kliknuli i teško mogu zamisliti svakodnevicu jedno bez drugog.

Jelena_Pritisanac_i_Ivo_GlasovacJelena Pritišanac svakodnevno brine o bračnom paru Glasovac, Danici (68) i Ivi (75) iz Šaptinovaca. Njih dvoje žive u znakovito nazvanoj Zelenoj ulici u kući s prekrasnim pogledom na livadu. U trenutku našeg obilaska Jelena i Danica su kuhale ručak, dok je Ivo gledao sportsku utakmicu na TV-u.

Matija_Vulic_i_ Kristina_ZvecicKristina Zvečić brine o 82-godišnjoj korisnici Matiji iz Ličkog Novog Sela, koja se davne 1955. godine doselila iz Dalmacije. Dok baka ustane, Kristina im skuha kavu pa zajedno uživaju u razgovoru, a potom dolazi vrijeme za poslove po kući. Prilikom posjeta Matiji nećete ostati gladni i uvijek će vas ponuditi kavom i nekim slatkim zalogajima, kao što su keksi i čokolada.

Mira_Cerepinko_i_Gordana_MartinovicKorisnica Mira živi sama i najviše joj smeta upravo ta samoća, ali zahvaljujući projektu Zaželi i našoj Gordani to se promijenilo. Njih dvije sada zajedno šetaju, čitaju knjige, igraju društvene igre, ali i održavaju voćnjak, cvjetnjak i travnjak. Gordana pomaže Miri platiti račune, odlazi joj u trgovinu ili ljekarnu, vodi je k liječniku.