Portreti zaposlenica: Jasna Rendulić, Katica Šarčević, Marica Jantoš

JASNA RENDULIĆ (45) // Imam iskustva u radu sa starijima pa sam se zato prijavila na ovaj projekt. Komunikativna sam, prilagodljiva, nenametljiva i strpljiva osoba, što je važno za ovaj posao. Drago mi je što pomažem tim ljudima kojima je nekada dovoljno samo ih saslušati. Svaki dan tu je neka nova situacija, ali ja sam tu da im je olakšam. Osjećam se korisnom u obitelji i društvu.

KATICA ŠARČEVIĆ (56) // Do sada sam radila u javnim radovima, a čim se u selu pročulo za projekt Zaželi, odmah sam odlučila da to želim i mogu. Veliko je to iskustvo i svaki novi dan s tim dragim ljudima mene ispunjava srećom. Sretna sam kad dođem na njihova vrata, a oni me željno iščekuju jer znam koliko im znači pomoć u kući.

MARICA JANTOŠ (52) // Za ovaj projekt saznala sam u HZZ-u i prijavila se. Nikada prije toga nisam bila u radnom odnosu. Dobila sam priliku pomagati starijima i tako im uljepšati starost, jako nam je lijepo. Ispunila mi se životna želja da sama zaradim svoju plaću. Korisnici su zadovoljni i sretni kad dođem u njihov dom.