Portreti zaposlenica: Nataša Grahovac, Ružica Vuk, Marica Čakalić

NATAŠA GRAHOVAC (49) // Nakon 25 godina radnog staža bila sam ostala bez posla i do ovog projekta bila nezaposlena nekoliko godina. Ponukana potrebom za radnim mjestom, prijavila sam se smatrajući da bih u ovoj životnoj dobi dobro obavljala takvu vrstu posla. Oduvijek živim u zajednici sa starijima te sam već njegovala bolesne članove obitelji. Projekt je izuzetno pozitivan za našu zajednicu u kojoj ima puno starije populacije koja treba pomoć te za nas žene srednje dobi koje smo spremne raditi a nemamo gdje jer smo ograničene godinama.

RUŽICA VUK (57) // Kad mi se pružila mogućnost zapošljavanja putem projekta Zaželi, znala sam da je to ono što želim raditi. Volim pomagati ljudima i vrlo sam društvena osoba. Volontiram u Crvenom križu u Đurđenovcu i aktivna sam u udruzi Hrvatska žena Našičko Novo Selo. Tijekom obilazaka starijih i nemoćnih osoba vidjela sam koliko im znači topla riječ i mali znakovi pažnje. Ovaj posao me ispunjava i usrećuje. Lijepo je kad dođeš na posao i dočeka te osmijeh, a kad odlaziš dovoljno je da pogledaš u njihove oči u kojima čitaš zahvalu. Riječi nisu potrebne.

MARICA ČAKALIĆ (58) // Radila sam u tvornici parketa, kao kuharica na moru i druge poslove. Projekt Zaželi je prijeko potreban jer imamo puno starih i nemoćnih ljudi, a mi žene u srednjim godinama želimo biti korisne i pomoći im da što ugodnije provedu staračke i usamljene dane.